Varför La Pasta Veloce?

Det finns många bra anledningar att vilja driva en egen La Pasta Veloce - restaurang:

"Om du har kundströmningarna kan du skapa en guldgruva. Och detta med mat som fått koka den tid den behöver. Slow food fast"

✓ Kunderna älskar oss

Vår fantastiska utveckling och försäljning i Westfield Mall of Scandinavia visar att vi hittat det hål på marknaden som vi själva tyckte fanns när vi skapade La Pasta Veloce-konceptet. Ytterligare ett tecken på att konceptet ligger rätt är den stora uppmärksamhet vi fått från större hyresvärdar i Sverige.

✓ Stark ledning och support

För att lyckas växa snabbt och lönsamt är samarbete a och o. Vi har en stark intern kultur att hjälpas åt och att sätta kundens upplevelse i centrum, oavsett arbetsuppgift i teamet. Vi har väl utarbetade rutiner och utbildning för service och kundbemötande, processer i köket, inköp, logistik, administration och marknadsföring.

✓ Hög kvalitet på maten

Genom en väl utarbetad mix av tillagning på plats och förberedelser i vårt centralkök når du en mycket hög kvalitet, effektivitet och lönsamhet i din restaurang.

✓ Ett starkt kunderbjudande

Vi erbjuder kunderna färsk pasta med egengjorda såser till ett mycket bra pris. Relationen kvalitet och pris är unikt. Vi landar i kategorin ”schysstare fast food” vilket kunderna uppskattar mycket högt, både när det gäller kvalitet, pris och service.

✓ Återkommande kunder

Våra kunder uppskattar vårt erbjudande och vår kvalitet, vilket också visar sig i ett stort antal återkommande kunder.

✓ Bred kundbas

Pasta är en maträtt som passar en bred målgrupp, från de yngsta barnen till äldre vuxna. Det är lätt att tycka om. Att vi kompletterar menyn med pizza och sallad gör det attraktivt för många typer av sällskap och familjer att vilja komma till oss.

✓ Stor utvecklingspotential

Vår starka försäljningsutveckling sedan start visar att kunderna uppskattar det vi gör. Menyer, råvaror, rutiner och processer utvecklar vi kontinuerligt. Vi lyssnar på våra kunder och tillsammans i teamet gör vi kundupplevelsen bättre för varje dag. Med stort fokus på inköp, centralkök och logistik skapar vi fantastiska möjligheter för våra franchisetagare.

✓ Attraktiva nyckeltal

Ett effektivt och unikt matlagningssystem gör att vi har en mycket stor kapacitet vad gäller antal rätter i jämförelse med många andra restaurangkoncept med liknande utbud. Med rätt flöde finns stor potential till mycket god lönsamhet. Vårt fokus på centraliserade inköp ger dig också mycket attraktiva inköpspriser vilket är av största vikt för långsiktig och stabil lönsamhet.

✓ Enkel drift

La Pasta Veloce är ett högst intressant alternativ eller komplement för större företag som redan är verksamma i restaurangbranschen och som söker nya konkurrenskraftiga koncept, som håller över tid, har enkel drift, och som det är lätt att hitta bra lokaler till.

VAD ÄR LA PASTA VELOCE?

La Pasta Veloce är ett framgångsrikt snabbmatskoncept som serverar vällagad italiensk mat med fokus på färsk pasta. En restaurang där gästen erbjuds italienska traditioner på ett modernt vis. Allt enligt devisen ”Slow food fast”.
När vi skapade La Pasta Veloce utgick vi dels från Italiens traditionella och ”långsamma” sida där mat, måltider och andra livets väsentligheter får ta den tid det tar - och dels från landets temperament, snabbhet och dynamik. Kombinationen av dessa två sidor utgör grunden i vårt koncept; från maten till inredning, förpackningsdesign, kommunikation etc. Med detta som grund har vi nu som mål att bygga Sveriges och på sikt norra Europas snabbpastakedja nummer 1. 

"Hög prisvärdhet i en lekfull miljö som andas fart och fläkt"

Konceptet bygger på self-service, dock med mer känsla och omtanke än vanlig fast food.
För oss är miljön och atmosfären på restaurangerna lika viktiga konkurrensmedel som den goda och prisvärda maten. När du kommer in i vår restaurang ska det kännas som att komma ”ut” på en italiensk gata - en miljö inspirerad av fart och racing med tempo, liv och rörelse. Inredning signalerar kvalitet, fräschör och att det går snabbt att beställa och äta.
Kassor, service och kök ska upplevas som en kombination av ”hålet i väggen”, ett restaurangkök och en italiensk deli där man ser råvaror, kryddor, mat och tillagning. Hyllorna bakom kassorna är fyllda med produkter med italienskt ursprung, både som rekvisita och till försäljning. Pastan gör vi dagligen på plats i restaurangen, gjord på durumvetemjöl som är inköpt av oss själva direkt i Italien.

"Mat som får koka den tid den behöver - Slow food fast"

Vi serverar genuin, ärlig, vällagad mat i en snabbare form än de flesta. Detta är enkel men vällagad mat med färska ingredienser som tillagas snabbt medan kunden väntar. Det som kan tillagas i förväg har vi valt att förbereda i vårt centralkök. Genom en väl genomtänkt och planerad logistiklösning för inköp, tillagning och servering, kan vi servera färska produkter i ett högt och effektivt tempo med ett lågt antal personal. Varje rätt tillagas för sig på beställning.

"Tillsammans är vi som en stor familj"

Vår personal är en del av vår familj och vi ger dem stort utrymme att utvecklas. Vårt unika system ger en fantastisk möjlighet för den person som vill klättra i arbetsuppgifter inom teamet. Vi är lyhörda och ger våra medarbetare stort ansvar inom sitt område. Vi vet hur man hittar personer som är och vill vara La pasta Veloce, som har samma värderingar kring hur maten, restaurangen och kundservicen bör vara.

Vilka är våra kunder?

La Pasta Veloce vänder sig till människor i farten eller som vill äta ett gott och vällagat mål mat i en snabbare form. Inga hälsofreaks, men medvetna och sunt kritiska. Målgruppen är bred med ett åldersspann från 1 till 75 år med fokus på 20-55 åringar samt barnfamiljer. Våra kunder uppskattar snabbmat och vill gärna variera sig. Vårt erbjudande av pasta, pizza och sallader gör att vi har ett bra erbjudande till större sällskap.

Vilka är våra konkurrenter?

La Pasta Veloce sticker ut som ett attraktivt alternativ till de flesta av dagens fast food-koncept, oavsett om det handlar om hamburgare, kebab, tacos, smörgåsar, thaimat eller sushi. Få konkurrenter kan erbjuda den exceptionellt höga kvaliteten på mat och service som vi har. Med nöjda och lojala kunder fortsätter vi nu vår expansion.

Vårt supportkontor

Som franchisetagare till La Pasta Veloce kommer du få utbildning och löpande support från vårt supportkontor. Supportkontoret leds av grundarna Anton Zangerl och Hanna Frilén som båda kommer från typiska entreprenörsfamiljer, som brinner för mat och dryck och värdesätter matens kvalitet och ursprung.

Anton är född i Österrike där hans familj äger och driver ett 4-stjärnigt hotell i Ischgl. Han är utbildad sommelier och har mångårig erfarenhet från gastronomibranschen både som köks- och restaurangchef, bl.a. på egen restaurang i Frankrike samt i Australien och på Jamaica.

Hanna har bakgrund som distributionscontroller på Hennes & Mauritz Online i Borås samt som business controller på HM i Stockholm. Hon har en magisterexamen i internationell ekonomi vid Lunds universitet. Hanna har dessutom arbetat både inom matproduktion och restaurangverksamhet i Australien, Österrike, Norge och Sverige.

 

Investering och startkostnad   Frågor & svar   Kontakt