Slow food fast

La Pasta Veloce serverar italienska traditioner på ett modernt och snabbt vis. Idén föddes när entreprenörerna och äkta paret Anton Zangerl och Hanna Frilén insåg att Sverige saknande en aktör som serverade vällagad italiensk mat - men snabbt. Idag driver de två restauranger i Sverige utifrån devisen ”Slow food fast” där färsk egentillverkad pasta och hemlagade såser står i centrum. Konceptet bygger på self-service, men med större känsla och omtanke än hos vanliga fast food-ställen.

Den färska pastan innebär högre kvalitet, större smakupplevelser och är dessutom snabbare att tillaga, vilket är vårt signum. På menyn hittar du klassiker som Pasta Pomodoro, Bolognese och Frutti di Mare med ett antal signaturrätter. Alla gjorda med våra egna recept. Alla rätter finns i olika storlek: ”Porzioni standard”, ”Grande” och ”Bambini”. Utöver pasta erbjuder vi även pizza, risotto, sallad, soppa, glass och desserter. Givetvis serverar vi även kaffe på äkta italienskt vis.

Hos oss på La Pasta Veloce är inredningen och atmosfären lika viktig som maten. Därför har vi skapat en trivsam och fräsch miljö med färgstarka och lekfulla inslag, inspirerade av italienskt temperament, av fart och fläkt, liv och rörelse.

Vad är La Pasta Veloce?

La Pasta Veloce är ett framgångsrikt snabbmatskoncept som serverar vällagad italiensk mat med fokus på färsk pasta. En restaurang där gästen erbjuds italienska traditioner på ett modernt vis. Allt enligt devisen ”Slow food fast”.

När vi skapade La Pasta Veloce utgick vi dels från Italiens traditionella och ”långsamma” sida där mat, måltider och andra livets väsentligheter får ta den tid det tar - och dels från landets temperament, snabbhet och dynamik. Kombinationen av dessa två sidor utgör grunden i vårt koncept; från maten till inredning, förpackningsdesign, kommunikation etc. Med detta som grund har vi nu som mål att bygga Sveriges och på sikt norra Europas snabbpastakedja nummer 1.

Vårt koncept

Konceptet bygger på self-service, dock med mer känsla och omtanke än vanlig fast food.

För oss är miljön och atmosfären på restaurangerna lika viktiga konkurrensmedel som den goda och prisvärda maten. När du kommer in i vår restaurang ska det kännas som att komma ”ut” på en italiensk gata - en miljö inspirerad av fart och racing med tempo, liv och rörelse. Inredning signalerar kvalitet, fräschör och att det går snabbt att beställa och äta.

Kassor, service och kök ska upplevas som en kombination av ”hålet i väggen”, ett restaurangkök och en italiensk deli där man ser råvaror, kryddor, mat och tillagning. Hyllorna bakom kassorna är fyllda med produkter med italienskt ursprung, både som rekvisita och till försäljning. Pastan gör vi dagligen på plats i restaurangen, gjord på durumvetemjöl som är inköpt av oss själva direkt i Italien.