Frågor & svar

 

Vad finns på menyn?

Pasta i olika former tillhör en av våra mest älskade matkategorier; en ”knäckt kod” som är enkel att ta till sig och tycka om. Den färska pastan innebär högre kvalitet, större smakupplevelser och att vi därigenom skiljer ut oss från ”vanlig” pasta. Dessutom är den färska pastan snabbare att tillaga vilket också är vårt signum.

På menyn hittar man klassiker som Pasta Pomodoro, Bolognese och Frutti di Mare med ett antal signaturrätter. Alla gjorda med våra egna recept. Eftersom vi vänder oss till en bred målgrupp erbjuder vi rätterna i tre olika portionsstorlekar: ”Porzioni standard” som är en normalportion, ”Grande” som är extra stor samt ”Bambini” för barn. Utöver pasta erbjuder vi även pizza, risotto, sallad, soppa, glass och desserter. Givetvis serverar vi även kaffe på äkta italienskt vis. 

 

Vad innebär det att vara franchisetagare?

Franchising är en samarbetsform där en person eller ett företag mot ersättning får ta del av ett annat företags affärsidé, kunskap och erfarenhet. Alltså ett sätt att starta eget med mindre risk för misslyckande och större chans till lönsamhet. I idén ligger att varje part skall jobba med det man har bäst förutsättningar för. För att kvalificera sig som La Pasta Veloce-franchisetagare måste man uppfylla våra profilkrav, och acceptera att följa vårt system. För oss är det viktigt att du sätter dig in i alla delar innan vi går vidare och träffas. Vill du veta mer om vår rekryteringsprocess och vilka möjligheter som finns i ditt område, kontakta Johan Ideström, johan.idestrom@expansionskonsult.se, 0733-584601. Vilken utbildning får jag som franchisetagare?

Så fort vi har bestämt oss för att samarbeta kommer vi lägga upp en effektiv plan för utbildning och praktik i La Pasta Veloce-konceptet. Eftersom din framgång som franchisetagare huvudsakligen kommer vara avhängt hur väl du följer vårt system kommer vi vara engagerade i alla delar av din utbildning. Beroende på din egen bakgrund anpassas utbildningens längd efter behov och förläggs till både supportkontor, restaurang och centralkök. Vi kommer även finnas med inför, under och efter öppning av din egna restaurang för att säkerställa att du och din personal får alla rutiner på plats. 

 

När och var öppnade La Pasta Veloce sin första restaurang?

La Pasta Veloce-konceptet startades 2015 av grundarna Hanna Frilén och Anton Zangerl. Den första restaurangen öppnade i Westfield Mall of Scandinavia i november 2015.

 

Vem äger La Pasta Veloce-konceptet?

La Pasta Veloce-konceptet, ägs av Frilén & Zangerl AB. Frilén & Zangel AB är också franchisegivarbolaget, som också äger och driver centralköket för La Pasta Veloce-kedjan.

För mer information om kedjan och franchising, kontakta vår rekryteringskonsult Johan Ideström, 0733-584601.

 

Vad är företagets affärsidé och värdegrund?

Vår kärlek till Italien och dess matkultur födde en idé om en ny sorts snabbmatskedja. En kedja som förmedlar italienska traditioner på ett modernt vis. Allt enligt devisen Slow food fast.
Vår idé utgår dels från Italiens traditionella och ”långsamma” sida där mat, måltider och andra livets väsentligheter får ta den tid det tar - och dels från landets temperament, snabbhet och dynamik. Kombinationen av dessa två sidor utgör grunden till vårt koncept; från materbjudande till inredning, förpackningsdesign, kommunikation etc. Det makliga matlandet Italien blandas med fart och fläkt från en värld av Vespor, racerbilar och maniska cyklister.

Med detta som grund skapar vi nu Sveriges och på sikt norra Europas snabbpastakedja nummer 1.

 

Hur lång tid tar det att öppna en egen enhet och hur ser processen ut?

Från signat franchiseavtal till genomgången utbildning öppning får du räkna med att det tar 6-12 månader beroende på hur snabbt vi hittar en lämplig lokal.

 

Får jag öppna och driva flera enheter?

Ja, vårt fokus är att samarbeta med franchisetagare som har kompetens och möjlighet att öppna och driva flera enheter inom ett definierat område.

 

Var finns La Pasta Veloces servicekontor?

Frilén & Zangerl AB
Törestorp 4
519 96 FOTSKÄL

Tel: 070 976 09 38

E-post: info@lapastaveloce.com

Välkommen till vår familj

Det går bra för La Pasta Veloce. Nu söker vi drivna och matälskande partners som vill ta del av vår framgång genom vårt unika franchisekoncept. Här får du veta mer om hur du blir en i vårt team.

 

KONTAKT